Vítám Vás u svého prvního příspěvku!

Již delší dobu si říkám, že mám štěstí ohledně své dobré znalosti Angličtiny. Ač jsem za ní zaplatil (naprostou) absencí porozumnění matematice, fyzice i chemii, ukázala se jako stěžejní pro mou cestu s koňmi. Znalost cizího jazyka mi totiž otevřela nové obzory do celého světa, od slavných horsemanů až po klasické mistry jezdeckého umění.

To mě vede k založení mého projektu Equinegraphy – každou středu a neděli bych vás rád provedl vybraným tématem, které je použitelné ve všech odvětvích. Nejde jen o překlad jako takový; co překládám také používám na svých vlastních koních, abych si ověřil pravdu a efektivitu toho, co čtu.

Jako součást tohoto blogu bude také výcvik od nuly mého druhého koně, nyní dvouletého hřebce Magellana. A pak všechno, co mi přijde pod ruku a seznám, že by bylo vhodné sdílet dál =)

Za logo Equinegraphy moc a moc děkuji nadané grafičce Petra Jarkovská, foto obstarala nejlepší Anna Hubená / Arthien Photo. A za neochvějnou víru, nekonečnou trpělivost a bezbřehou empatii děkuji Jan Zanoni, protože každý by měl mít ve svém životě někoho, kdo v něj věří. Děkuji!

-Alex